Natuurlijke schildkliermedicatie is al meer dan 100 jaar een effectief geneesmiddel voor miljoenen patiënten wereldwijd

VGNS vindt dat de momenteel gebruikte richtlijnen en argumenten tegen het gebruik van natuurlijk schildklierhormoon niet voldoende steekhoudend zijn en bovendien het gezondheidsbelang van veel patiënten groot onrecht aandoen lees meer...


 

De macht van hormonen

on maandag, 07 augustus 2023. Posted in Boeken in het Nederlands, Geschreven door artsen

De macht van hormonen

Wij zijn onze hormonen door Max Nieuwdorp

Een informatief en onderhoudend boek over de functie en invloed van hormonen op het menselijk lichaam. Hormonen spelen een grote rol bij veel alledaagse zaken. Zo regelen ze de ontwikkeling in de puberteit, zorgen ze voor een succesvolle zwangerschap en zijn ze leidend bij het verouderingsproces.

De afgelopen zeventig jaar is de wetenschappelijke kennis over de functie van hormonen sterk toegenomen, maar er is ook veel wat we nog niet weten.

 

Energiek Leven

on zondag, 13 september 2020. Posted in Boeken in het Nederlands, Geschreven door patiënten

Energiek Leven

Energiek leven, anders kijken naar vermoeidheid bij chronische aandoeningen door Lottie van Starkenburg

Ik greep naar dit handzame boek (104 pagina’s) toen ik er na een buikwandbreuk nogal doorheen zat. De naam van de auteur, een gepromoveerd sterrenkundige en moeder van twee kinderen, boezemde mij vertrouwen in, omdat ze zich jarenlang heeft ingezet voor Hypo Maar Niet Happy.

De inleiding is al meteen heel herkenbaar. Van Starkenburg schrijft: dat ze 25 jaar keer op keer moe is geweest door verschillende chronische en tijdelijke aandoeningen. ‘Het woord “moe” deed geen recht aan wat ik voelde en aan de impact op mijn bestaan”, vertelt ze. “Bovendien zei ik steeds hetzelfde, maar voelde ik steeds iets anders. Wat zich ook herhaalde was de desinteresse van artsen in mijn vermoeidheid.’
Toen ze in 2017 weer onderuit ging, besefte Van Starkenburg dat ze zichzelf eigenlijk heel goed aan het helpen was. Ze had een energiemodel, zonder zich dat bewust te zijn. Stukje bij beetje, door ervaringen met anderen uit te wisselen, kreeg dat model concreet vorm. Nu deelt ze het met de lezer.

Voor mensen met een chronische aandoening is vermoeidheid een probleem dat veelal de grootste impact op hun leven heeft. Maar voor veel zorgverleners is vermoeidheid een lastige klacht: vaag, moeilijk te diagnosticeren, lastig te bestrijden, zonder aantoonbare oorzaak. therapieën blijken matig tot slecht te werken.

Genezen met jodium

on vrijdag, 13 maart 2020. Posted in Boeken in het Nederlands, Geschreven door een alternatief Genezer

Genezen met jodium

Genezen met jodium: de ontbrekende schakel voor een betere gezondheid door Mark Sircus

De schrijver isopgeleid in de acupunctuur en oosterse geneeswijze (dus geen natuurarts, zoals de site van uitgeverij Succesboeken aangeeft) en geeft in dit boek het belang aan van jodium voor de gezondheid.
De mens kan niet zonder jodium, en omdat het in de natuur niet veel voorkomt, werd het jarenlang aan het zout en brood toegevoegd. Mensen gebruiken echter steeds minder zout en ook aan brood wordt geen jodium meer toegevoegd. Zeker 90 procent van de mensen zou daarom een jodiumtekort hebben. Tel daar de toegenomen straling en gifstoffen in de wereld bij op, en dit tekort zou maar zo een bron van vele ziektes kunnen zijn.
De schrijver legt uit wat jodium precies doet, wat het belang is voor de gezondheid en hoe men het zou moeten aanvullen. Jodium doodt onder andere bacteriën en schimmels. Jodium komt onder andere veel voor in vis en zeewier en is overal te koop. De meeste bewijzen komen vanuit de alternatieve geneeskunde. Maar er zit zeker een kern van waarheid in.

Je hormonen in het gareel

on dinsdag, 16 januari 2018. Posted in Boeken in het Nederlands

Je hormonen in het gareel

Je hormonen in het gareel: krijg je balans, slaap en zin in sex weer terug, val af, voel je gefocust, vitaal en energiek met de natuurlijke methode van dr.Gottfried. De wetenschappelijk bewezen methode van een Harvard arts om op elke leeftijd je hormonen te optimaliseren.

De auteur Sara Gottfried is arts, gynaecoloog en yogalerares. Zij probeert  de oorzaak  van de hormoonproblemen van haar patiënten  te achterhalen  en niet slechts de symptomen te behandelen. Dr. Gottfried leert vrouwen hoe ze hun hormonen op natuurlijke wijze weer in balans kunnen brengen.
Ook is ze een nationaal erkend yogadocente en is het haar missie om vrouwen te helpen bij gewichtsproblemen en bij het bevorderen van hun vitaliteit.

De schildklier – Een holistische benadering van schildklierproblemen

on zondag, 01 oktober 2017. Posted in Boeken in het Nederlands, Geschreven door patiënten, Geschreven door een alternatief Genezer

De schildklier – Een holistische benadering van schildklierproblemen

Hauswald stelt in haar boek vast dat de reguliere geneeskunde achterloopt op de nieuwste ontwikkelingen ten aanzien van schildklieraandoeningen. Je hebt kennis en eigen verantwoordelijkheid nodig om je weg te vinden, boven op al je klachten.
'Vaak wordt er niet meteen aan de schildklier gedacht bij het stellen van een diagnose', schrijft ze. Er wordt nog altijd volgens verouderde normaalwaarden beoordeeld, en bovendien passen veel van de genoemde symptomen ook bij andere aandoeningen...

Om bevrijd te worden van de symptomen van een verstoorde schildklierfunctie is het de moeite waard om je gezondheid in eigen hand te nemen stelt ze. Een en ander vraagt een actieve houding als patiënt om de behandeling te laten slagen – meer dan bij andere lichamelijke aandoeningen nodig is.
En dat terwijl Hauswalds ervaring leert dat problemen met de schildklier bij de patiënten zelf op de laatste plaats komt!

VanzelfGenezen; de logica van ons lichaam

on zondag, 14 december 2014. Posted in Boeken in het Nederlands, Geschreven door artsen

VanzelfGenezen; de logica van ons lichaam

Jes Schalkwijk | Gerard Mesman: VanzelfGenezen

Arts Jes Schalkwijk (1956) werkt dagelijks aan het herstel van complexe klachten van patiënten in haar Praktijk voor Natuurgeneeskunde in Eindhoven.
Jarenlang moest zij zelf op zoek naar de oorzaken van haar eigen aanhoudende klachten.
Het begin van het antwoord vond zij in de traditionele Chinese geneeskunde die steunt op het zelfregulerend vermogen van ons lichaam.
Het inzicht dat je zelf voor je gezondheid kunt zorgen bevrijdde haar uit de beperkte Westerse visie op de geneeskunde waarin herstel afhankelijk is van medicijnen of chirurgie.
Door naar haar lichaamstaal te luisteren kon zij zichzelf genezen van een jarenlange chronische vermoeidheid. Haar ziekte en drang om te genezen brachten haar ertoe geneeskunde te gaan studeren.

Living Well With Hypothyroidism

on zondag, 05 oktober 2014. Posted in Boeken in het Engels

Living Well With Hypothyroidism

In haar boek 'Living well with Hypothyroidism. What your doctor doesn’t tell you…that you need to know' bespreekt Mary Shomon zowel de reguliere als alternatieve diagnostisering en behandeling van hypothyreoïdie.

Zij bekritiseert artsen die niet willen luisteren naar de klachten van patiënten maar zich verlaten op de uitkomsten van bloedtesten en uitsluitend synthetische medicatie voorschrijven. Zij besteedt aandacht aan hypothyreoïdie en gewicht, hypothyreoïdie en depressie, hypothyreoïdie en onvruchtbaarheid en zwangerschap, hypothyreoïdie bij kinderen en hypothyreoïdie na schildklierkanker.

Moe, Angstig, Depressief

on donderdag, 06 maart 2014. Posted in Boeken in het Nederlands, Geschreven door patiënten

Moe, Angstig, Depressief door Anneke Spaaks

MAD, Moe, Angstig, Depressief zijn enkele van de symptomen van een lichamelijke aandoening die door artsen vaak niet wordt herkend waardoor adequate behandeling uitblijft.

MAD, gek, omdat het om een ziekte gaat waar naar schatting één op de tien mensen aan lijdt en die wel degelijk gediagnosticeerd en met goed resultaat behandeld kan worden, zoals in dit boek wordt aangetoond.

The Thyroid Solution

on zaterdag, 01 februari 2014. Posted in Boeken in het Engels, Geschreven door artsen

The Thyroid Solution

Wat dit boek zo bijzonder maakt is de focus op de relatie tussen schildklierziekten en de chemie van de hersenen. Het wordt volgens Arem tijd,  dat schildklierhormonen worden herkend als de sleutel voor de hersenchemie.
Het is een paradox dat dokters in de 19e eeuw juist mentale symptomen beschreven en demonstreerden, terwijl moderne artsen die schildklierpatiënten behandelen de schildklierziekte alleen zien als een kwaal met fysieke symptomen.

The Great Thyroid Scandal and how to survive it

on vrijdag, 31 januari 2014. Posted in Boeken in het Engels, Geschreven door artsen

The Great Thyroid Scandal and how to survive it

Dr. Barry Durant-Peatfield verwierf een goede reputatie door succesvolle behandeling van veel patiënten met schildklier- en bijnierproblemen.
Hij schrijft: 'als de hypothalamus-hypofyse-bijnier-as is beschadigd, kan het immuunsysteem nooit volledig herstellen; het resultaat: de patiënt is vaak ziek, met ogenschijnlijk steeds terugkerende virusinfecties of andere ziektes, onder andere ook parasieteninfecties.'

Stop the Thyroid Madness

on vrijdag, 31 januari 2014. Posted in Boeken in het Engels, Geschreven door patiënten

Stop the Thyroid Madness

Stop the Thyroid Madness: A Patient Revolution Against Decades of Inferior Treatment is een heel belangrijk boek dat de behandeling van hypothyreoïdie gunstig beïnvloedt en zal beïnvloeden. Janie A. Bowthorpe heeft een revolutie ontketend: duizenden patiënten vragen nu om een betere behandeling!

In het eerste deel van het boek beschrijft Janie Bowthorpe haar eigen geschiedenis. Verder worden de resultaten van Armour (natuurlijk schildklierhormoon) vergeleken met Synthroid (synthetisch T4 hormoon)

Tears Behind Closed Doors

on vrijdag, 31 januari 2014. Posted in Boeken in het Engels, Geschreven door patiënten

Tears Behind Closed Doors

Tears Behind Closed Doors: Failure to Diagnose an Underactive Thyroid - The Truth Behind the Tragedy

Een veelzeggende titel van haar boek waarin Diana Holmes beschrijft hoe ze na 23 jaar eindelijk de juiste diagnose, hypothyreoïdie, kreeg.
Jaren waarin zij zieker en zieker werd, telkenmale een verkeerde diagnose kreeg, en bijgevolg ook een verkeerde behandeling. Een diagnose die nimmer juist werd gesteld omdat haar TSH bloedwaarde door de jaren heen altijd binnen de normaalrange viel.

Solved, The Riddle of Heart Attacks

on vrijdag, 31 januari 2014. Posted in Boeken in het Engels, Geschreven door artsen

Solved, The Riddle of Heart Attacks

Al in 1976 noemde Broda Barnes in zijn boek Solved, the Riddle of Heart Attacks
schildklierdeficiëntie als één van de belangrijkste factoren die hartinfarcten kunnen veroorzaken.  Bij verminderde schildklieractiviteit kan namelijk atherosclerose optreden, een kransslagaderziekte. Hierdoor vermindert de bloedtoevoer naar het hart met als symptomen pijn in de borststreek of kortademigheid.

Natuurlijke schildkliermedicatie is al meer dan 100 jaar een effectief geneesmiddel voor miljoenen patiënten wereldwijd.
Ondersteun het werk van de VGNS en word lid!