Natuurlijke schildkliermedicatie is al meer dan 100 jaar een effectief geneesmiddel voor miljoenen patiënten wereldwijd

VGNS vindt dat de momenteel gebruikte richtlijnen en argumenten tegen het gebruik van natuurlijk schildklierhormoon niet voldoende steekhoudend zijn en bovendien het gezondheidsbelang van veel patiënten groot onrecht aandoen lees meer...


 

Genezen met jodium

on vrijdag, 13 maart 2020. Posted in Boeken in het Nederlands, Geschreven door een alternatief Genezer

Genezen met jodium

Genezen met jodium: de ontbrekende schakel voor een betere gezondheid door Mark Sircus

De schrijver isopgeleid in de acupunctuur en oosterse geneeswijze (dus geen natuurarts, zoals de site van uitgeverij Succesboeken aangeeft) en geeft in dit boek het belang aan van jodium voor de gezondheid.
De mens kan niet zonder jodium, en omdat het in de natuur niet veel voorkomt, werd het jarenlang aan het zout en brood toegevoegd. Mensen gebruiken echter steeds minder zout en ook aan brood wordt geen jodium meer toegevoegd. Zeker 90 procent van de mensen zou daarom een jodiumtekort hebben. Tel daar de toegenomen straling en gifstoffen in de wereld bij op, en dit tekort zou maar zo een bron van vele ziektes kunnen zijn.
De schrijver legt uit wat jodium precies doet, wat het belang is voor de gezondheid en hoe men het zou moeten aanvullen. Jodium doodt onder andere bacteriën en schimmels. Jodium komt onder andere veel voor in vis en zeewier en is overal te koop. De meeste bewijzen komen vanuit de alternatieve geneeskunde. Maar er zit zeker een kern van waarheid in.

Genezen met jodium

Genezen met jodium bestaat uit drie delen:
In deel 1 wordt uitgelegd wat jodium is, hoe het in ons lichaam voor optimale gezondheid zorgt en waarom de meesten van ons niet genoeg jodium via de voeding binnenkrijgen. Dit deel vereist goede kennis van scheikunde en biologie. Allerlei termen worden niet of nauwelijks uitgelegd.
In deel 2 wordt gekeken naar de vele toepassingen van jodium in moderne behandelingen. Ook biedt het richtlijnen voor het vinden van het juiste jodium en hoe het moet worden gebruikt .
In deel 3 worden enkele van de meest voorkomende gezondheidsproblemen onder de loep genomen, waaronder hartziekte, kanker, alsook cognitieve problemen en een uitgebreid, zeer informatief hoofdstuk gewijd aan schildklierstoornissen. Uitgelegd wordt hoe elk ervan samenhangt met een jodiumtekort en wat er kan worden gedaan om deze aandoeningen te vermijden.

Jodiumtekort en gezondheidsproblemen

De meesten van ons kunnen door dit jodiumtekort uiterst vatbaar worden voor gezondheidsproblemen, maar slechts weinig geneeskundigen nemen ooit de moeite om te onderzoeken of een jodiumtekort wellicht de onderliggende oorzaak van deze problemen is. Wat een duidelijk waarschuwingsteken voor het constateren van een ziekte zou moeten zijn, blijft, aldus de auteur, onopgemerkt en onbehandeld.
Kortom, het is een boek bomvol, al dan niet onderbouwde, wetenswaardigheden. Achter in het boek zijn een conclusie, index en een hoofdstuk 'verwijzingen' met literatuuropgaven opgenomen. Helaas miste ik vaak hierin de namen van in het boek besproken onderzoeken door experts.

Het boek bevat veelvuldige verwijzingen naar andere boektitels en maakt daarvoor reclame.
Ik vond het boek niet gemakkelijk geschreven door de vele (deels niet verklaarde) scheikundige en biologische terminologie. Voor leken: een hele kluif, misschien meer voor (natuur)artsen.
Ook een aantal boude uitspraken viel mij op: blz. 167: 'en ook wil men vrouwen niet vertellen dat door 24 uur per dag een bh te dragen ze een kans van 3 : 4 hebben om borstkanker te krijgen. Bij vrouwen die meer dan 12 uur per dag een bh droegen maar niet in bed, verminderde het risico tot 1:7' Tevens staan er niet onderbouwde stellingen over vaccins, autisme en antibiotica in.

Besproken door Yvonne Scholte

Genezen met jodium: de ontbrekende schakel voor een betere gezondheid, Mark Sircus

Uitgever www.succesboeken.nl
Jaar van uitgave 2018
233 pag

Natuurlijke schildkliermedicatie is al meer dan 100 jaar een effectief geneesmiddel voor miljoenen patiënten wereldwijd.
Ondersteun het werk van de VGNS en word lid!